Akkerlaan 2
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-343927

Na een maand zonder overwinningen weet Waspik eindelijk weer hoe het voelt om 3 punten bij te schrijven. Zondag 1 mei trok Waspik op bezoek bij Baardwijk in een enerverend potje aan het langste eind: 2-3.

Het spelbeeld was duidelijk. Waspik probeerde voetballend tot kansen te komen en Baardwijk wachtte op fouten om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Het veldoverwicht van de uitploeg leverde in de beginfase geen grote kansen op en na een dik kwartier spelen profiteerde Tom Sleenhoff van balverlies in de laatste linie. In het vervolg ging Waspik op zoek naar de gelijkmaker en stichtte het via een aantal schoten en corners gevaar. De grootste mogelijkheden waren echter voor Baardwijk. Onder andere de lat en sterk ingrijpen van doelman Tycho Theuns voorkwamen een grotere voorsprong bij rust.

In de tweede helft kwam Waspik razendsnel op gelijke hoogte. Koud in het veld zorgde Guido van den Hoven na een goedlopende aanval met een tegendraads schot voor de gelijkmaker. 20 minuten voor tijd kwam Baardwijk wederom op voorsprong toen Martijn de Brouwer de Waspikse doelman omspeelde en binnenschoof, het vlagsignaal werd hierbij genegeerd. Kort hierna kwam Baardwijk met 10 man te staan na een tweede gele kaart. Waspik profiteerde optimaal en sloeg snel toe door middel van een rebound van Coen Roksnoer in de verre hoek. Opnieuw werd het vlagsignaal genegeerd door de warrig leidende scheidsrechter. Kort na de gelijkmaker bracht Luuk Molenschot Waspik met een schuiver op voorsprong. Het behendige voorwerk van Lucas Ligtvoet toonde aan waarom Ligtvoet zich in de kijker heeft gespeeld bij Achilles Veen. In de resterende 10 minuten zocht Baardwijk met hoge ballen nog naar de gelijkmaker en vergat Waspik de genadeklap toe te dienen, eindstand: 2-3.

Nu de maand mei is aangebroken gaan ook de prijzen weer verdeeld worden. Waar het in 3B zowel boven- als onderin nog spannend is, heeft Waspik 4 al toegeslagen met het kampioenschap en dus zijn de welverdiende felicitaties van Waspik 1 op zijn plaats. Aanstaande zondag gaan de blauw-witten op bezoek bij de koploper. Vlijmense Boys – Waspik start om 14:00 uur.

Opstelling Waspik: Tycho Theuns; Jordi de Hond (10’ Jop Sprangers) – Jelle Rombouts (80’ Mathijs Jacobs) – Wayne Hubeek – Falk van Sluisveld; Wil Vervoort – Tom van Ool – Tijmen Smits (45’ Guido van den Hoven); Lucas Ligtvoet – Luuk Molenschot (85’ Daan van Dongen) – Coen Roksnoer