Reeweg Oost 265
3312LK
DORDRECHT
tel. 078-6131654

4 september 2023, de start van het seizoen 2023/2024. Na een wisselvallig seizoen een niveautje lager in de Vierde Klasse B. In de voorbereiding speelde Waspik een succesvolle poule in de beker. Een 1-6 uitoverwinning op Blauw-Wit, een snikhete 2-0 zege op O.V.V. en een 2-2 gelijkspel tegen Raamsdonk brachten Waspik een ticket voor de volgende ronde. 22 oktober gaan de blauw-witten op bezoek bij derdeklasser v.v. Rijen. Terug naar vandaag, de start van het seizoen kende een zuur slot: in de ultieme slotfase scoorde RCD de gelijkmaker.

In de eerste helft liet Waspik regelmatig behoorlijk veldspel zien en gaf dat ook een passend gevolg toen Tijmen Smits een aanval over meerdere schijven binnenschoof in de verre hoek. Op slag van rust, nadat Waspik nog niet in de problemen was geweest, kwam RCD op gelijke hoogte uit een rebound.

De tweede helft was van bedenkelijker niveau. Slordigheden stapelden elkaar op en veel kansen vielen er niet te noteren. Uit het niets bracht Guido van den Hoven Waspik opnieuw op voorsprong. Een dieptebal van Tom van Ool schoot de captain beheerst uit de lucht binnen. In het vervolg werd het grimmiger en het spel niet beter. Net als in de eerste helft, eindige ook deze helft met een doelpunt van RCD. Een vrije trap vanaf de middellijn viel rechtstreeks binnen en daarmee eindige de seizoensouverture in een 2-2 gelijkspel. Aanstaande zondag speelt Waspik de eerste thuiswedstrijd en ontvangt het v.v. Molenschot.

Opstelling Waspik: Reinoud Zijlmans; Sam Heefer - Jordi de Hond - Wil Vervoort - Jes Zijlmans; Tristan Krijnen - Tom van Ool - Tijmen Smits - Rowen Kanters; Thomas Ligtvoet (60' Mathijs Jacobs) - Guido van den Hoven