5165RG
WASPIK
tel. 0416-312244

Na de afgelasting van de speelronde van 21 januari 2024 ging een week later de tweede seizoenshelft van start. Het affiche waar al enige weken naar uitgekeken werd. Het ongeslagen Be Ready kwam op bezoek op Sportpark Elzenhage. De Hankse ploeg slaagde in de missie om Waspik niet terug te laten komen in de titelstrijd en bracht het verschil op tien punten.

Met nog geen minuut op de klok viel de openingstreffer al. Een Hankse aanvaller punterde een dieptebal onder doelman Reinoud Zijlmans door. Waspik moest gelijk in de achtervolging en kwam na een kwartier spelen op gelijke hoogte. Een corner van Lesley Verschuren kopte Tom van Ool bij de tweede paal binnen. Opnieuw bleef het niet lang gelijk. Een mislukt schot promoveerde Be Ready tot een hernieuwde voorsprong. In het vervolg kreeg Tristan Krijnen de grootste mogelijkheid namens Waspik en vond de keeper op zijn weg. Aan de andere kant stiftte Be Ready op de lat. Met een 1-2 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft moest Waspik op zoek naar de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft werd deze opdracht lastiger na een rode kaart voor Sam Heefer voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De 2-2 hing niet meer in de lucht maar een goedmakertje in de slotfase gaf de ultieme mogelijkheid. De toegekende penalty belandde echter op de paal en uit enkele corners stichtte Waspik gevaar, maar geen gelijkmaker. Aan de andere kant vergat Be Ready de wedstrijd te beslissen. Met een 1-2 nederlaag gaan de Waspikse ogen voorlopig op de tweede plaats. Aanstaande zondag komt RCD op bezoek.

Opstelling: Reinoud Zijlmans; Sam Heefer - Jordi de Hond (80' Thomas Ligtvoet) - Wayne Hubeek - Jes Zijlmans; Tristan Krijnen - Tom van Ool - Lesley Verschuren - Wil Vervoort; Guido van den Hoven - Rowen Kanters