Waalwijk Cup 2021 gaat definitief door

Waalwijk Cup 2021 gaat definitief door

17 augustus 2021 15:15


Lang is er onzekerheid geweest of de Waalwijk Cup, het jaarlijkse voetbaltoernooi wat elk seizoen wordt gespeeld bij één van de zeven Waalwijkse voetbalverenigingen, wel door zou kunnen gaan. Geïnspireerd door het EK voetbal, waarbij gespeeld werd in meerdere speelsteden, wordt de Waalwijk Cup dit jaar gespeeld op drie sportparken.

Baardwijk, RWB en WSC hebben daarvoor de handen ineen geslagen en hebben in een kort tijdsbestek een verantwoord programma in elkaar gedraaid. Door de bijzondere tijd waarin wij ons helaas nog steeds bevinden is gekozen voor deze aangepaste opzet en zal deze editie op 26, 27 en 28 augustus dus plaatsvinden op verschillende locaties. Tijdens deze editie zal er rekening gehouden moeten worden met de geldende corona maatregelen. Baardwijk, RWB en WSC doen dan ook het vriendelijke verzoek hier gehoor aan te geven en deze te respecteren. Ze vertrouwen erop dat ze er samen met de Waalwijkse voetballiefhebbers fantastische dagen van kunnen maken.

Programma Vrouwen

De Waalwijk Cup voor de vrouwen wordt gespeeld op donderdag 26 en zaterdag 28 augustus. Zeker niet alle dameselftallen uit Waalwijk, Sprang Capelle en Waspik waren in de gelegenheid om een representatief team op de been te brengen, vandaar dat gekozen is om een halve minicompetitie te spelen met een aantal gastteams. Het eerste gedeelte van deze halve competitie wordt donderdag 26 augustus gespeeld bij WSC (Sportpark Eikendonk), het tweede en beslissende deel op zaterdag 28 augustus bij Baardwijk (Sportpark Olympia). De wedstrijden op donderdag beginnen om 19.00 uur, de wedstrijden op zaterdag om 13.00 uur. Deelnemers aan de Waalwijk Cup voor de vrouwen zijn: Baardwijk-1 zondag, DESK, Nieuwkuijk, SSC’55 en Baardwijk-1 zaterdag. De toegang voor de Waalwijk Cup voor de vrouwen is geheel gratis.

Programma Heren

De Waalwijk Cup voor de heren wordt op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus gespeeld op drie sportparken. Bij de heren doen alle 7 Waalwijkse voetbalverenigingen mee, om het aantal op 8 teams te krijgen is besloten dat ook WSC-O23 mee gaat doen. Op vrijdagavond 27 augustus worden wedstrijden in poule A afgewerkt bij Baardwijk (Sportpark Olympia). Op het zelfde tijdstip zal bij RWB (Sportpark De Gaard) de wedstrijden in poule B gespeeld worden. De poulewedstrijden op vrijdag beginnen om 19.00 uur.

Heren Poule A (sportpark Olympia)

  • Baardwijk
  • SV Capelle
  • Waspik
  • WSC-023

Heren Poule B (sportpark De Gaard)

  • NEO’25
  • RWB
  • SSC’55
  • WSC

Zaterdag 28 augustus worden de kruisfinales met finales gespeeld.

De finales en kruisfinales om de 5e t/m de 8e plaats worden dan gespeeld bij RWB (Sportpark De Gaard), de finales en kruisfinales om te bepalen wie op plaats 1 t/m 4 terecht komt worden gespeeld bij WSC (Sportpark Eikendonk). De finale wedstrijden op zaterdag starten om 14.45 uur. De entree bij het herentoernooi op zowel vrijdag als zaterdag bedraagt € 2,–.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!