Aan het woord: Jos van Boxel

8 juli 2021 13:15

Twee jaar geleden heeft Jos van Boxel tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) te kennen gegeven, dat hij aan zijn laatste termijn als bestuurslid, jeugdvoorzitter en jeugdsecretaris is begonnen. Deze termijn loopt na komend seizoen dan ook af. Hij richt graag de volgende woorden tot jullie.

Beste leden,

Zoals de meesten wel zullen weten ben ik al een aantal jaren actief bij vv Waspik. Na een gedegen “training” van Arie Heezen nam ik zijn taken over als jeugdwedstrijdsecretaris. Niet lang daarna werd ik ook jeugdvoorzitter. Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan maar ik vind het tijd worden dat er vers bloed in het jeugdbestuur komt. Ik heb dus 2 seizoenen geleden aangegeven dat ik nog 1 keer herkiesbaar zou zijn. Het laatste seizoen voor mij als jeugdvoorzitter en jeugdwedstrijdsecretaris is nu aanstaande. Zoals je kunt zien heb ik altijd 2 functies gehad en ik zou graag zien dat die opgedeeld worden over 2 personen.

Als jeugdvoorzitter ben je het aanspreekpunt voor alle jeugdleden en ouders. Ook woon je de bestuursvergaderingen van het hoofdbestuur bij en als die straks weer door gaat, ook de vergaderingen van de Waalwijk Cup voor de jeugd. Die vergaderingen zijn meestal maar 2 of 3 keer per jaar. De vergaderingen van het hoofdbestuur zijn 1 keer per maand. Ook ben je aanwezig bij de vergaderingen van de technische commissie van de jeugd. Dit is ook een paar keer per jaar.

De jeugdwedstrijdsecretaris heeft als taak het inplannen van de wedstrijden op zaterdag. Dat wil zeggen, de KNVB stelt het programma samen en de wedstrijdsecretaris bepaalt welk team op welk veld speelt en in welke kleedkamer ze zitten. Ik heb daar een Excelsheet voor gemaakt waarbij het heel makkelijk te zien is of wedstrijden niet in elkaar overlopen en of kleedkamers niet dubbel bezet zijn. Het indelen van de velden en kleedkamers vergt wat extra werk maar dat is met een beetje planning al een paar weken vooruit te doen. Ook het regelen van de scheidsrechters hoort bij deze functie.

Op de zaterdagen, als de wedstrijden worden gespeeld, moet er ook iemand in de bestuurskamer zijn die de tegenstanders en scheidsrechters ontvangt. Dit deden we met een team van 5-7 personen. Zo hoefde je meestal maar 1 halve zaterdag in de 3-4 weken mee te draaien.

Ik zou graag het komende seizoen gebruiken om zowel een nieuwe jeugdvoorzitter, of voorzitster, als een nieuwe jeugdwedstrijdsecretaris, mag ook vrouwelijk zijn, te introduceren. Wij zien bij v.v. Waspik dat het aantal jeugdleden nog steeds aan het toenemen is. Het voortbestaan van v.v, Waspik is met dit toenemende ledental gewaarborgd. Het is dus belangrijk dat beide functies weer gevuld gaan worden zodat ik met een gerust gevoel het komende seizoen kan beginnen. Mocht je meer willen weten dan kun je me bellen, appen of persoonlijk bezoeken.

Ik reken op jullie!

Met vriendelijke groet,