Driepunter in Nieuwkuijk en nu?

Nieuwkuijk 1 (zon)

Waspik 1 (zon)

3e klasse B

28 november 2021 14:30

P. van Kuijk

Sportpark Nieuwkuijk
Kerkstraat 14
5253AP
NIEUWKUIJK
tel. 073-5114326

Na het gelijkspel in de inhaalwedstrijd met Vlijmense Boys vond de thuiswedstrijd tegen Haarsteeg een week later geen doorgang door coronagevallen. En zo speelde Waspik zondag 28 november pas de volgende, en misschien wel voorlopig de laatste (?), wedstrijd: op bezoek bij Nieuwkuijk boekte het een moeizame 2-4 overwinning.

Op een zwaar veld kreeg de thuisploeg de eerste goede kans, een kopbal plukte Reinoud Zijlmans uit de hoek. Dit bleek niet de laatste redding van de sterk keepende Zijlmans. Na 10 minuten spelen kregen beide ploegen met een tegenslag te maken qua blessureleed. Allereerst haakte Falk van Sluisveld af nadat een oude hamstringblessure opspeelde. Nog geen minuut later liep de linksback van Nieuwkuijk een breuk in de oogkas op na een duel met Lucas Ligtvoet. Na dit leed scoorde Nieuwkuijk na 25 minuten spelen de openingstreffer, een rebound werd vanaf links binnengewerkt. In een verder fysieke wedstrijd kwam Waspik 5 minuten voor rust op gelijke hoogte na snel combinatievoetbal. Waar Lesley Verschuren nog hard op de paal schoot, liep Ligtvoet de gelijkmaker tegen de touwen. Op slag van rust kwam Waspik op voorsprong nadat een voorzet van Guido van den Hoven slecht verwerkt werd door de Nieuwkuijkse doelman en in de 1-2 resulteerde.

In de tweede helft vergat Waspik te voetballen en had de blauw-witte thuisploeg de overhand. Mede aan de hand van corners stichtte het gevaar en daaruit viel ook de gelijkmaker. Zijlmans bood in eerste instantie nog knap redding na een schot van dichtbij maar de daaropvolgende corner kopte de centrale verdediger van Nieuwkuijk hard binnen. Na 75 minuten spelen kwam het in het zwart spelende Waspik opnieuw op voorsprong. Een sterke individuele actie van Van den Hoven rondde Ligtvoet met een knappe schuiver af. In het resterende kwartier bleef Waspik overeind en deelde kort voor tijd de genadeklap uit, Ligtvoet completeerde zijn hattrick met een tegendraadse schuiver. Smetje was ook het uitvallen van doelman Zijlmans, die na een botsing met een Nieuwkuijkse aanvaller de wedstrijd net niet kon uitspelen.

Met Ligtvoet en Zijlmans als uitblinkers boekt Waspik een moeizame zege in Nieuwkuijk en stijgt met deze driepunter naar de vierde plaats van de ranglijst. De grote onzekerheid over de geplande wedstrijden zorgt ervoor dat het sterk de vraag is wanneer Waspik weer zal aantreden. De geplande inhaalwedstrijd van aanstaande dinsdagavond tegen Haarsteeg zal sowieso geen doorgang vinden. Zondag 5 december staat de thuiswedstrijd tegen Baardwijk op het programma. Met het huidige maatregelenpakket is het vanzelfsprekend twijfelachtig of dit zal plaatsvinden. Aankomende week zal uitsluitsel moeten geven...

Opstelling Waspik: Reinoud Zijlmans (90' Sander Picokrie); Jordi de Hond - Jelle Rombouts - Falk van Sluisveld (10' Mathijs Jacobs) - Jes Zijlmans; Wil Vervoort (70' Rowen Kanters) - Tom van Ool - Lesley Verschuren; Lucas Ligtvoet - Guido van den Hoven - Tijmen Smits