Waspik wint felle strijd in Tilburg

ZIGO 1 (zon)

Waspik 1 (zon)

3e klasse B

7 november 2021 14:30

D.E.A. Noppe

Sportpark D'n Haaikant
Jac van Vollenhovenstr 304
5012AD
TILBURG
tel. 013-4552250

Zondag 7 november ging Waspik op bezoek op ZIGO. In een wedstrijd vol strijd trok Waspik na een 0-3 voorsprong aan het langste eind: 2-3.

In de eerste helft kwam Waspik via twee mooie aanvallen op een 0-2 voorsprong. Allereerst stuurde Guido van den Hoven na 5 minuten spelen Lucas Ligtvoet na een mooie individuele actie alleen op de Tilburgse doelman af: 0-1. Een kwartier later werd Ligtvoet ditmaal bediend door middel van een vroege voorzet van Rowen Kanters, bij de tweede paal bewees Ligtvoet wederom een uitstekende vervangende nummer 10 te zijn van de ontbrekende Lesley Verschuren: 0-2. ZIGO kwam tussendoor met name aan de hand van vrije trappen en lange ballen op de fysiek sterke spits tot mogelijkheden. Dit leidde niet tot een treffer en dus gingen beide ploegen met een 0-2 tussenstand de kleedkamers in.

10 minuten na rust leek Waspik de wedstrijd te beslissen. In de counter werd Van den Hoven de diepte in gestuurd door Tijmen Smits, Smits toonde zijn loopvermogen en schoot de lage voorzet zelf zonder aarzelen binnen. Wie dacht dat de wedstrijd dood zou bloeden kwam bedrogen uit, luttele minuten later scoorde ZIGO met een diagonale schuiver de 1-3. In het resterende half uur was ZIGO enkele keren gevaarlijk. De Tilburgse ploeg stichtte vooral gevaar aan de hand van standaardsituaties. Aan de andere kant wist Waspik in de omschakeling niet tot de 1-4 te komen en werd het nog billenknijpen toen enkele minuten voor tijd de 2-3 viel. Uit een voorzet vanaf de rechterflank troefde de Tilburgse spits Reinoud Zijlmans af in de lucht en kopte de aansluitingstreffer binnen. In de slotfase bleef Waspik overeind en vertrok met 3 punten richting Sportpark Elzenhage.

Met de derde overwinning van het seizoen komt Waspik op een puntentotaal van 10 punten en vindt het zichzelf terug op de zesde plaats van de ranglijst. A.s. dinsdag speelt Waspik voor de beker de eerste ronde van de knock-outfase tegen eersteklasser Nemelaer. Dit treffen vindt plaats aan de Wielstraat in 's Gravenmoer.  A.s. zondag volgt de inhaalwedstrijd tegen koploper Vlijmense Boys.

Opstelling Waspik: Reinoud Zijlmans; Jordi de Hond - Jelle Rombouts (88' Mathijs Jacobs) - Falk van Sluisveld - Jes Zijlmans; Tijmen Smits - Tom van Ool - Lucas Ligtvoet; Luuk Molenschot - Guido van den Hoven - Rowen Kanters (80' Tristan Krijnen)