Waspik wint doelpuntenfestijn

5233XR
'S-HERTOGENBOSCH
tel. 073-6423770

Oktober is aangebroken en de eerste afgelasting was vorige week al een feit. De eerste thuiswedstrijd, tegen Vlijmense Boys, vond geen doorgang vanwege hevige regenval. 10 oktober ging Waspik voor de tweede uitwedstrijd op bezoek in 's-Hertogenbosch. Daar boekten de blauw-witten in een nieuw doelpuntenfestijn de eerste overwinning: 3-6.

In een gelijkopgaande eerste helft kwam TGG na 20 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Een lage korte corner werd hard binnen geschoten. Net als op bezoek bij Trinitas toonde Waspik veerkracht en kwam het na een half uur op 1-1. Een mooie dieptebal van Falk van Sluisveld werd knap gecontroleerd door Lesley Verschuren en diagonaal binnen geschoten. Met nog 5 minuten te gaan vielen er nog 3 doelpunten. Verschuren bracht Waspik op voorsprong door een lage voorzet van Lucas Ligtvoet binnen te lopen, vervolgens kwam TGG snel op gelijke hoogte na een van richting veranderd schot. Het slotwoord van de eerste helft was weer voor Waspik, na een handsbal verzilverde Wil Vervoort koelbloedig de toegekende penalty.

In de tweede helft speelde Waspik ontzettend slordig en had TGG de overhand. Veel grote kansen leverde dat niet op. In de 70e minuut vond het wel de gelijkmaker na een geniepig steekballetje in het zestienmetergebied. Met nog 20 minuten op de klok was het niet de vraag óf er nog een winnaar kwam, maar wie er met drie punten van het veld zou stappen. Een scherpe corner van Verschuren gaf uitsluitsel. Op de doellijn tikte Tijmen Smits binnen. In blessuretijd liep Waspik nog uit naar 3-6 door een kopbal van Luuk Molenschot uit een corner van, u leest het goed, Verschuren. Als klap op de vuurpijl deed Verschuren nog een duit in het zakje: vanaf rechts schoot hij diagonaal binnen.

Met het Oktoberfest in het vooruitzicht, volgt aanstaande zondag het eerste spektakel op Elzenhage: Waspik - Gudok. Na twee doelpuntrijke wedstrijden heeft Waspik 3 punten verzameld, doelsaldo: 8-7.

Opstelling Waspik: Reinoud Zijlmans; Jordi de Hond - Jelle Rombouts (60' Wayne Hubeek) - Falk van Sluisveld - Jes Zijlmans; Wil Vervoort - Tom van Ool - Lesley Verschuren; Coen Roksnoer (45' Luuk Molenschot) - Guido van den Hoven - Lucas Ligtvoet (70' Tijmen Smits)