E1 wint in ijskoud Breda

Uw beoordeling: Geen
Pupillen
23/02/2013
TVC Breda E1 - Waspik E1 0-7 (0-3)

Het is zaterdag 23 februari 2013, het is berenkoud en bij het verzamelen in de kantine van VV Waspik komt druppelsgewijs door dat de ene na de andere wedstrijd wordt afgelast i.v.m. de kou. Maar de wedstrijd voor de E1 blijft staan. Er zit niets anders op dan af te reizen naar Breda om aldaar de 2de wedstrijd van dit voorjaarsseizoen af te werken. Eenmaal in Breda constateren onze jongens dat het inderdaad ijzig koud is. Getooid met mutsen, petten en handschoenen betreden onze jongens het veld van TVC voor hun warming-up. De meegereisde ouders zitten lekker warm in de kantine, te genieten van een lekker warm kopje koffie. Rond 10:00 uur gaan ook de ouders de kou in om de jongens aan te moedigen. Ook de ouders komen tot de conclusie dat het eigenlijk te koud is om langs de lijn te staan, maar ook zij trotseren deze Siberische omstandigheden en blijven staan.

De scheidsrechter blaast op zijn fluitje ter aanvang van de wedstrijd. Bij de eerste de beste aanval schiet Jasper maar eens losjes op het doel. De keeper van TVC is nog niet geheel wakker en de bal gaat zomaar het doel in, stand 0 – 1 na 2 minuten spelen. Het spel wordt vervolgd. TVC heeft ook prima spelers in het veld staan en na 7 minuten komen ook zij voor het doel van Waspik, maar via een goede redding van keeper Tycho wordt een gelijke stand voorkomen. Hierna volgt een rommelige fase. Beide teams willen wel aanvallen, maar er wordt over en weer veel balverlies geleden, waardoor er geen echte aanvallen worden opgezet. Het duurt dan ook tot de 19de minuut dat Waspik weer kan juichen. Lucas maakt via een geplaatst afstandschot in de verre hoek de 0 -2 voor Waspik. In de laatste minuut van de eerste helft gaat Daan goed door en schiet op het doel. Lucas is nog bij de paal om eventueel het laatste zetje te geven, maar in de pauze geeft hij aan dat Daan het doelpunt uiteindelijk heeft gemaakt, ruststand 0 -3.

Na een korte pauze (en warm worden in het kleedlokaal) blaast de scheidsrechter om 10:39 voor de aanvang van de 2de helft. De kou is nog steeds erbarmelijk, maar de wedstrijd is nu eenmaal van start gegaan, dus dient deze ook uitgespeeld te worden. Het duurt tot de 27ste minuut van de wedstrijd en Waspik kan de 0 – 4 opschrijven. Lucas is de doelpuntenmaker. In de 35ste minuut is het wederom raak. Via Daan wordt er een prachtige aanval opgezet. Hij brengt Lucas in stelling, maar deze ziet in zijn ooghoek dat Kenzo er beter voorstaat en geeft de bal af, waardoor Kenzo onberispelijk de bal tegen de touwen aan kan jagen, stand 0 – 5. Hierna is de tegenstand van TVC gebroken en kan Jasper in de 43ste minuut de 0 – 6 aantekenen en in de allerlaatste minuut brengt Kenzo de eindstand van 0 – 7 op het scorebord.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was TVC zeker geen slechte tegenstander. Ook zij legde mooie aanvallen op het veld en kwamen geregeld gevaarlijk dicht in de buurt van het doel van Waspik, maar door het goed opstellen van de verdedigers Niek, Jelle en Tristan en door het goede keeperswerk van Tycho, kon Waspik de nul behouden en met de 3 punten huiswaarts keren.

Waspik E1 staat nu 2de met 4 punten uit 2 duels. Aanstaande zaterdag mogen zij wederom uit naar Breda, dan is  WDS 19 de tegenstander. Dit is de huidige koploper van deze competitie met 6 punten uit 2 duels. De inzet is dan dus de  koppositie in deze poule. Hopelijk kunnen onze jongens de goede lijn doortrekken en wederom 3 punten uit Breda mee naar Waspik nemen.

Hopelijk is het dan iets warmer dan deze zeer koude zaterdagmorgen. Ik wens de jongens veel succes toe.

Gegroet……een volger van de E1 van Waspik……..