Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

E1 toont veerkracht

5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (1 stem)
Spelerscategorie: 
Pupillen
Wedstrijddatum: 
02/03/2013
Wedstrijd: 
WDS '19 E1 - Waspik E1 3-5 (2-1)

 

Het is zaterdagochtend 2 maart 2013, het is minder koud dan vorige week. Wederom mogen onze jongens richting Breda afreizen. Het is de 3de uitwedstrijd op rij. Het streven is om 5 punten uit deze 3 uitwedstrijden te halen. De stand nu is 4 punten uit 2 uitwedstrijden, dus nog 1 punt te gaan om deze prognose te behalen. Maar het zou natuurlijk nog mooier zijn om met 3 punten terug naar Waspik te komen. Als dit wordt gerealiseerd pakken onze jongens de koppositie in deze competitie. Om 11:00 uur is de aftrap tussen WDS 19 E1 en VV Waspik E1 op Sportpark “Paradijs” (hopelijk het paradijs voor onze jongens) te Breda. Alle jongens zijn aanwezig, dus de E1 van Waspik is op volle oorlogssterkte. Dit  team van WDS is voor onze jongens oude bekenden. Zij hebben in het verleden al diverse malen de degens gekruist en het waren vaak beladen wedstrijden. Er gebeurde altijd wel iets. Ook de trainers van WDS wisten deze wedstrijden nog goed te herinneren, dus voor beide teams stond ook nu de spanning op deze wedstrijd.

 De scheidsrechter fluit om 10:58 uur voor de start van de eerste helft. Waspik mag de aftrap doen en dit wordt door diverse ouders van Waspik gemist, omdat zij nog lekker aan het genieten zijn van een kopje koffie in de plaatselijke kantine en er vanuit gaan dat de wedstrijd exact om 11:00uur van start zou gaan. Dit is dus niet het geval en hierdoor missen zij zelfs het eerste doelpunt van WDS 19. Al in de allereerste minuut weet de spits van WDS keeper Tycho te verschalken en zet de 1-0 op het scorebord. Zo, Waspik zou nu wakker moeten zijn, maar niets is minder waar. In de volgende 10 minuten wordt waspik aan alle kanten overlopen. Zij komen niet toe aan het spelen van hun eigen spelletje en de verdedigers Niek, Jelle en stand-in verdediger Tristan moeten vol aan de bak om alle aanvallen van WDS af te slaan. In de 11de minuut slaat het noodlot alsnog toe en met enige hulp van de doelpaal scoort de spits van WDS in de verre hoek de 2-0. De spelers van Waspik kijken elkaar eens goed in de ogen en weten nu dat zij echt aan de bak moeten. Ondanks dat WDS fysiek de bovenliggende partij is, probeert Waspik met technisch goed spel de verdediging van WDS kapot te spelen. Helaas moeten de technisch begaafde spelers van Waspik dit bekopen met diverse tackels die er niet om liegen. WDS wist nog uit het verleden dat als Daan het op zijn heupen zou krijgen dat zij het moeilijk konden krijgen. Dus Daan was sowieso hun target. Hij kreeg de ene na de andere beuk te verwerken. Ook Jasper en Lucas kregen om beurten te maken met de “op het randje” spelende verdedigers van WDS. In de 20ste minuut krijgt Daan de bal aangespeeld op de middenlijn. Hij begint aan een rush richting het doel van WDS. Hij ontwijkt diverse slidings maar weet zichzelf vrij voor het doel te brengen en rond dit ook nog eens af met een goed doelpunt, stand 2 -1 en nu weet WDS dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld is. Goed 2 minuten later is er voor het doel van Tycho weer een dreigende situatie, maar deze wordt goed afgeslagen. Daan pikt op het randje van het eigen strafschopgebied de bal op en probeert de bal naar voren te schieten. De spits van WDS is door het verloop van de wedstrijd enigszins geïrriteerd geraakt en geeft Daan van achter een schop. De uitstekend fluitende scheidsrechter (van WDS) treedt hierbij op en geeft de spits van WDS een waarschuwing en helpt Daan weer op de been. Waspik speelt de eerste helft verder rustig uit.

 Tijdens de rust bespreken de trainers van Waspik de eerste helft en geven aan wat er precies allemaal fout ging. Waspik moest vele malen scherper spelen om de wedstrijd om te keren. Met deze opdracht keren onze jongens uit de kleedkamer terug op het veld. De scheidsrechter geeft aan dat er geen toeschouwers op het kunstgras mogen staan. De trainers mogen langs de zijlijn blijven staan, maar alle overige plaatsen op het veld moeten vrij zijn. Dus als een trainer bij het doel wilde staan, dan kon dit, maar dan wel achter het hek. Dit doet Paul besluiten om zich bij Edwin langs de zijlijn te voegen en laat dus de eventuele coaching bij het doel over aan de keeper en de verdedigers zelf.

 De E1 van WDS 19 mag nu de aftrap doen voor de 2de helft. De jongens van Waspik zijn beter uit de kleedkamer gekomen dan in de eerste helft. Zij zijn nu vele malen scherper en dit resulteert in de 2-2. Lucas is de doelpuntenmaker in de 31ste minuut van de wedstrijd. WDS 19 schrikt hiervan en komen spontaan tot een zeer goede aanval. De spits van WDS brengt de stand zelfs op 3-2 en wederom wordt er gejuicht of dat de wedstrijd is gespeeld, maar niets is minder waar. Waspik gaat verder waar zij de 2de helft mee gestart zijn. Technisch goed en verzorgd spel. De ene na de andere goede aanval wordt op het veld gelegd. Daan schiet in eerste instantie nog in de handen van de keeper van WDS, maar in de 34ste minuut is het wel raak. Via de spelers Bradley en Kenzo komt de bal bij Tristan en deze bedenkt zich niet en neemt de bal op één keer op de slof, stand weer gelijk: 3-3. In de 38ste minuut brengt Lucas de 3 -4 na balverlies van WDS op het scorebord. Vooraf werd er door de trainers van Waspik gezegd: “als de jongens van WDS beginnen te mopperen, dan staan we voor en gaan we de wedstrijd winnen”. Dit was nu het geval. Op het middenveld begon de spelers van WDS te mopperen en te klagen. Ook de aanvallers van WDS bediende zich van  allerlei trucjes om de  aandacht van de scheidsrechter te trekken, maar deze liet zich niet in de luren leggen en leiden de wedstrijd verder  prima. In de 47ste minuut trok de verdediger van WDS aan de noodrem, wat een penalty voor Waspik opleverde. Lucas ging achter de bal staan, maar hij raakte de bal volledig verkeerd en de inzet resulteerde dus niet tot een doelpunt. De stand bleef 3 – 4 en het bleef dus onwijs spannend.

In de laatste minuut van de wedstrijd ging Daan toch nog maar eens op avontuur en op pure wilskracht kwam hij voor het doel van WDS uit waar hij de bal aflegde op Lucas die binnenschiet. De keeper van WDS kon hier niet bij en de stand werd dus op 3 -5 gebracht. Dit was tevens de einduitslag. WDS had deze uitslag niet verwacht, zeker niet na z’n goede eerste helft. Zij waren dan ook zeer teleurgesteld.  Ondanks dat onze jongens het “Paradijs” moesten verlaten, waren zij toch blij dat zij met de 3 punten in de tas naar het mooie sportpark “Elzenhage” te Waspik mochten vertrekken.

 Volgende week mag Waspik eindelijk zijn eerste thuiswedstrijd afwerken. Dan zijn zij gastheer voor VV Gilze E1. Dit team heeft nu 2 wedstrijden gespeeld en beide winnend afgesloten. Het wordt voor Waspik dus wederom een “finale” wedstrijd. Als deze winnend wordt afgesloten zullen zij echt afstand nemen van de concurrentie. Ik wens de jongens veel succes en hopelijk kan ik hier  volgende week aan u mede delen dat ook die 3 punten in Waspik zijn gebleven.

 Het topteam E1 van Waspik nodigt u uit om de wedstrijd op 9 maart a.s. om 10:45 uur op sportpark “Elzenhage” te Waspik te komen aanschouwen. U bent allen welkom……..

 

Gegroet……een volger van de E1 van Waspik……..

Share this